Rengeteg magyart érint a hír, amit Zacher Gábor tett közzé! Pontosan ezt:Sok gyógyszer kevésbé hatékony, mint amennyire azt gondoltuk! Sőt, egyes becslések szerint a vényköteles gyógyszerek a harmadik legnagyobb halálokozók a rák és a szívbetegséget után. Ennek kapcsán elemezték, hogy mi jellemző a magyarok gyógyszerfogyasztási szokásaira, és mennyit költünk átlagban a gyógyszerekre.

Neves szakemberek arra hívták fel a figyelmet, hogy sok gyógyszer kevésbé hatékony, mint amennyire gondoltuk. 
A szakértők azt állítják, hogy a betegek túl gyakran kapnak kevésbé hatásos, sokszor inkább ártalmas gyógyszereket. A nagy gyógyszeripari cégeknek ugyanis - a minél nagyobb profit érdekében - óriási befolyása van abban, hogy milyen gyógyszereket írnak fel nekünk. 
A legnagyobb veszélyben azok lehetnek, akik több orvosságot is szednek párhuzamosan. Minél több gyógyszert szed valaki, annál több esély van arra, hogy mellékhatások fognak fellépni. Ezeket a tüneteket félreértelmezhetik az orvosok, melyekre újabb pirulákat írhatnak fel. Az ördögi körnek pedig súlyos betegség, vagy halál is lehet a vége. Egyre több a gyógyszerfüggő itthon: 
Folyamatosan nő a gyógyszerfüggők száma Magyarországon. Legnagyobb mennyiségben hashajtót, altatót, nyugtatót és orrcseppet szedünk. 

Zacher Gábor , toxikológus nyilatkozta: 


"Becslések szerint 100 ezer hashajtófüggő, 70 ezer altató - és nyugtatófüggő, és közel 25 ezer orrcseppfüggő van ma Magyarországon. A növekvő gyógyszerfüggőség egyik oka az internet megjelenése, ahol nemcsak plusz információkat kaphatunk a gyógyszerekről, hanem (akár feketén) meg is vásárolhatjuk azokat."