Botrány! A Pangasius (cápaharcsa) károsabb, mint gondolnánk!

Az egyik legolcsóbban kapható halféle, ezért sokan emellett döntenek; pedig ha tudnák, milyen utat jár be, mire a boltba kerül...A hal eredetileg ázsiai folyókban él és 40 kilósra is megnő. Azonban, amit a boltban találunk, azok vietnámi telepeken tenyésztett halak, amiket olyat körülmények között nevelnek, hogy sem az állatot, sem pedig a környezetet nem kíméli. Négyzetméterenként kb 80 db másfél kilós példány van, és az étvágyuk olyan nagy, hogy szó szerint akármit megesznek. Ez pedig nagyon jó a tenyésztőknek, hiszen gazdaságosabb a táplálásuk. Minden ehetőt a vízbe dobálnak, legyen az haltáp, szója, szerves hulladék, vagy akár állati és emberi ürülék. A medencék tömve vannak hallal, akik a saját ürülékükben és hulladékok között tömörülnek, a szagok elviselhetetlenek.  
A tenyésztők célja, hogy minél több, méretesebb hal hagyja el a telepet és ez érdekében antibiotikumokkal és hormonokkal is etetik őket. 

Arról már nem is beszélve, hogy a halak csomagolása során az egészségügyi és higiéniai szabályokat sem tartják be. 14 mintából 5-ben találtak lisztéria baktériumot, mely a gyomor - és bélproblémák forrása. A halakat ezenkívül foszfáttal és citromsavval kezelik. A foszfát célja, hogy a hal tömegét felfújja, ami megtéveszti a vásárlókat és a vesékre is káros hatással van nagy mennyi elfogyasztásakor. 
A Mekong folyója tele van haltetemekkel, ürülékkel és gyógyszerekkel , mert a telepek medencéiből odaöntik ezeket. Így bekerülnek az értékes ökoszisztémába, amit óvni kellene!!!


Napi 2 kg zsírtól
szabadultam meg!
Elég volt minden reggel...
Ebből 1 kanál étkezés
előtt = A HASI ZSÍR
eltűnik 2 hét alatt !
Otthoni módszer a
bütyök eltüntetésére!
Így tüntesd el 4-6 hét alatt!