Dr. Bagdy Emőke a párkapcsolatokról: A mosogatólány nem párja egy királynak.

"A mai világban egyre inkább a nők udvarolnak, határozzák meg a döntéseket, rivalizálnak a férfiakkal, és ezáltal elpusztítják magukban a nőt, és ezáltal tönkreteszik a férfiban a férfit. Mindez köszönhetően a félreértett emancipációnak! Ez az egész, a görög-római dekadens kultúrához vezet, akik bele is pusztultak ebbe." - nyilatkozta Dr. Bagdy Emőke - pszichológus.

"Sok nőt ismerek, akiknek nagyon jól esik támaszkodniuk a férjükre, mert így látták otthon is. Ők a komplementer pár."

A női odaadás, a gondoskodó attitűd, az alárendelődés a komplementer kapcsolatokban önként történik. Ez így normális, hiszen mindig is így volt. A nő jelképezte az otthon melegét, a férfi pedig megteremtette azt. Sok nő azonban a félreértett emancipáció miatt férfiként szeretne viselkedni ahelyett, hogy az okos nő azt mondaná: 

"Rendben van. Te vagy a király, de Én teszem fel a fejedre azt a koronát. Én tudlak királyommá tenni, ha te engem királynővé teszel. Mert a mosogatólány nem párja egy királynak. És máris ott vagyunk, hogy add meg nekem mindazt, ami egy nőnek szükséges, és akkor én is mindent megadok, ami egy férfinak szükséges."