Az izzadás legegyszerűbb és természetes ellenszerei!


A hőségben még többet izzadunk és ez zavaró lehet, főleg ha kellemetlen testszag kíséri. A szakemberek sokasága NEM ajánlja a mesterséges izzadásgátlók használatát,mert a szervezet számára ez egy fontos méregtelenítő folyamat.

Az izzadással méregtelenít a szervezet és ha ezek a méreganyagok nem tudnak verejték formájában távozni, akkor komoly problémákat okozhatnak a szervezetben.

Mit használjunk izzadásgátló helyett?1. Az illóolajok ebben az esetben is segíthetnek. A rózsa, gyömbér, zsálya elfedik a testszagot. Az illóolajokat más vivőolajjal kell összekeverni és a keverékből a hónalja kenni egy keveset.
2. Ciprusolaj alkalmazása is ajánlott.
3. A citrom, mely nem csak arcbőrünk tisztítására, méregtelenítésre, hanem izzadásgátlóként is kiváló! Természetes, meggátolja az izzadást, emellett segíti a méreganyagok távozását.

Egyéb hasznos tanácsok az izzadás csökkentésére:
- helyes táplálkozás: Fogyasszunk minél több friss zöldséget és gyümölcsöt.
- igyunk több folyadékot, mert a szervezet a verejtékezés során vizet és sót veszít, ami kellemetlen tüneteket okozhat abban az esetben, ha nincs pótolva.

Az izzadást 100%-ban meggátolni nem lehet, de nem is érdemes, mert ekkor felborulhat a testhőmérséklet, a méreganyagok a szervezetben maradnak és hosszútávon súlyos betegségek kialakulásához vezethet.

Lábizzadás: Jól kezelhető ciprusolajjal. Zuhanyzás után dörzsöljük be a lábunk közötti rész ciprusolajjal. Alkalmazzuk ezt a módszert, amíg javulást érzékelünk.