Ez a módszer, ami elpusztítja a rákot! A betegek a lakóhelyükhöz közel is megkaphatnák a kezelést!

A biológiailag lebomló nanorészecskék genetikailag átprogramozzák a nyiroksejteket a daganat felismerésére és elpusztítására – és mindez a szervezeten belül zajlik. 
Az Egyesült Államok kutatói publikálták eredményeiket, amelyek igazolják, hogy a nanorészecskék segítségével genetikailag átalakított T-limfociták az esetek nagy részében teljesen elpusztították az egérmodellben kialakított leukémiát, és a többi esetben is lelassították a daganat előrehaladását. 
Az átprogramozott sejtek a beavatkozást követő 24–48 órán belül akcióba lépnek, majd hetekig a felszínükön hordozzák a daganatsejteket felismerő receptort. Ezek alapján a módszer elég gyors és erős immunválaszt eredményez ahhoz, hogy elpusztítsa a rákos sejteket, mielőtt azok végeznének a gazdaszervezettel. 

BÁRHOL, BÁRMIKOR BEVETHETŐ: 
Jelenleg általában néhány hétig tart ezeknek a kezeléseknek az előkészítése.
A T-nyiroksejteket le kell venni a pácienstől, és genetikai módosítás, valamint speciális körülmények között történő sejttenyésztés után kell őket infúzióban visszajuttatni a beteg keringésébe. 

A most kifejlesztett nanorészecskék segítségével sokkal rövidebb idő alatt és kevesebb költséggel járnak a kezelések.

Bár az új T-sejtátprogramozás még jó néhány lépésnyire van a klinikai alkalmazástól, a kutatók már látják a jövőt, ahol a daganatok és fertőző betegségek elleni, sejtalapú immunterápiák bonyodalmas és drága procedúrából könnyen beadható, a gyógyszertári polcról leemelhető és bárhol elérhető kezelésekké alakulnak. 

A kutatók elmondták, hogy azt szeretnék, hogy a sejtes immunterápia olyan kezelési opció legyen, amely akár már a diagnózis napján elindítható, és hogy a betegek ambuláns kezelés formájában, a lakóhelyükhöz közel is megkaphassák.
loading...