2018. január 1-től jelentős összegeket kapnak a családosok! Ennyi jár majd, részletek:

Napvilágot látott a legújabb támogatási rendszer, melyben kiemelt figyelmet kapnak a családosok. Részletek:

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szót ejtett a mig***problémáról Budapesten, a Családok budapesti világtalálkozójának szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Majd bejelentette, hogy új családvédelmi program került elfogadásra a szerdai kormányülésen, amely a jövő évtől több új intézkedéssel segíti a családokat....
Ismertette az új döntéseket és kiemelte, hogy a közel 116 ezer diákhitel-tartozással rendelkező nő élhet az új lehetőséggel: abban az esetben, ha 2018. január 1-jétől gyermeket vállal, ha az első gyermekkel várandós , akkor a tartozás törlesztését, a várandósság harmadik hónapjától kezdve három évre felfüggesztik. Ha a második gyerekkel várandós, abban az esetben nemcsak felfüggesztik a tartozás fizetését, hanem elengedik a tartozás felét, ha pedig a harmadik gyermekét várja, abban az esetben teljes mértékben elengedik a tartozását. 

Azt is hozzátette, hogy természetesen ennél a lehetőségnél a már meglévő gyerekeket is beszámítják, ha már van egy gyereke, és megfogan a második, akkor a tartozásnak a felét elengedik. 

A kormány szeretné mérsékelni a lakáscélú jelzáloghitellel rendelkezők terheit is éppen ezért, abban az esetben ha harmadik vagy további gyermeket vállal a család: akkor jövő évtől          1-1millió forintot elengednek a családok tartozásából, ismertette a kormány döntését Novák Katalin , ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez a lehetőség nem vonatkozik az újonnan felvett családi otthonteremtési (CSOK) hitelekre. 

Arról is szót ejtett, hogy 2018-tól a hallgatói vagy diplomás gyed terén is kedvező változás történik, egy év helyett már két évig tudják igénybe venni a hallgatók. 

Beszámolt arról is az államtitkár, hogy újabb bölcsődefejlesztési program indul azért, hogy valamilyen típusú bölcsőde legyen minden településen vagy legalább a közvetlen környezetben, ezért a jövő évi költségvetésben, erre még további 10 milliárd forintot szán a kormány, az eddigi fejlesztési forrásokon felül. 

Novák Katalin megemlítette, hogy 2 magyar családtámogatási formát megnyitnak azon családok előtt, akiknek magyar állampolgárságú gyermeke külföldön születik. 
Például már nekik is jár jövőre a 64 125 forintos egyszeri anyasági támogatás, jegyezhetnek babakötvényt ők is, és megkapják az ehhez járó 42 500 forintos induló tőkét ugyanúgy, mint az itthoniak. 


Forrás: palyazatfigyelo.info