Ezt üzeni Minden magyar autósnak egy mozdonyvezető! Neked is érdemes elolvasni!

"Közúton közlekedők!Nem írok inkább semmit olyat, mert nem rondítom be az oldalam csúnya szavakkal, de kérek mindenkit olvassa el ezt amit gondolok. 

Felhozhatom ezt a mostani esetet, ami párnapja történt, de igazából bármelyiket felhozhatnám.Megéri ennyire sietni? 
Megéri a SAJÁT és mások testi épségét kockáztatni? 
Megéri bemenni úgy egy vasúti átjáróba, hogy a fény és félsorompó tilos jelzést ad? 
Megéri kockáztatni? 

Én mint mozdonyvezető aki 5 éve szolgálok a MÁV kötelékében, több mint 5 kollégát vesztettem el hasonló értelmetlen baleset miatt! Nektek csak egy szám. Ha ki sem emelem csak tovább olvassátok a sorokat. 5 embert, akit hazavárt a családja, pedig csak a munkáját végezte. Aki reggel elment dolgozni, de már nem tért haza. 

Lehet a következő a Te barátod lesz? 
Lehet a következő a Te családtagod lesz? 
Lehet a következő TE leszel, mert nem méred fel a helyzetet és nem figyelsz? 
Lehet a következő én leszek, akit a figyelmetlenségeddel veszélyeztetsz, aki csak végzi a munkáját?
Mindenki haza szeretne érni és ez jusson eszedbe mindig amikor egy átjáróhoz érkezel! 

Mielőtt bárki is félre érti, ezt most nem a mozdonyvezetők védelmében írom le, hanem egyszerűen mindenki védelmében aki jelen van, aki közlekedik, aki csak annyit gondol magában:

Mindenkit hazavárnak. Megéri 2 perccel hamarabb haza, vagy bárhova érni, mint soha többet? SOHA TÖBBET? 

Jöhet a jogos(?) kérdés, hogy mi van akkor, ha a fénysorompó fehéren villog, de mégis jön a vonat?A KRESZ-ben leírtak szerint a vasúti fénysorompó fehér villogó fénye nem szabad jelzést, azaz szabad áthaladást jelent. 
Csupán annyit, hogy a berendezés működik és ez esetben is meg kell győződni arról, hogy egyik irányból sem közelít vasúti jármű. 
Arról nem is beszélve, hogy mennyi szándékos (öngyilkosság) és nem szándékos baleset történik. Számtalan dologra figyel egy Mozdonyvezető, úgy ahogy egy kamionos vagy bármelyik szállítmányoszással foglakozó kollégánk, DE!Nem várhatjátok el, hogy egy 2000 tonnás járművel kötött pályán megálljunk pikk-pakk a jelentkező akadály előtt. (Egy vonat fékútja akár 1 km is lehet (EZER MÉTER!) 

Bármennyire is figyel egy Mozdonyvezető és már idejében elkezd “vészfékezni”, a fizika törvényei alapján akkor sem fog tudni megállni a jelentkező akadály előtt. sajnos…. 

Egy szó mint száz, tartsuk tiszteletben azt az átjárót, a vonat nem kerékpár és nem autó, nem tud megállni pár 10 méter alatt, nem véletlen van előjelezve sávos távolság jelzőkkel és mindenféle útburkolati jelekkel, illetve fény és félsorompóval. 

EGY MEGÁLLÁS ÉS KÖRBE PILLANTÁS (!) a saját és mások életét is megmentheti. (Közhely, de sajnos igaz, és nem tisztelik nagyon-nagyon sokan) 
Jusson el sok-sok emberhez, hogy figyeljünk magunkra és egymásra legyetek szívesek! 

Én is gázoltam már és senkinek nem kívánom azt az érzést, de akik ezt a hivatást választják tudják, hogy mit vállalnak, szóval ez nem sajnáltatás, csak akik nem akarnak meghalni, azok figyeljenek kettővel jobban, és ne veszélyeztessék azokat akik nem szeretnének meghalni! 

Szép estét Mindenkinek! 

Egy Mozdonyvezető"

Forrás:vezess.hu