9 megyére riasztás van érvényben! Nagyméretű jég, óriás szél, viharok, felhőszakadás várható! Íme a veszélyeztetett megyék:

A fővárosra másodfokú, 8 megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre a heves zivatarok veszélye miatt az OMSZ.Pénteken hajnalban eljuttatott figyelmeztetésükben azt írták, hogy a nap második felében É-Nyugat felől több hullámban alakulnak ki zivatarok. 
Emellett számítani kell károkozó szélrohamok, illetve nagyméretű jég kíséretére is!!

A heves zivatarok miatt Budapestre, Pest megyére, valamint Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Vas megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy álljanak fedete helyre autókkal és minden tárgyat helyezzenek biztonságba! Hívjuk fel ismerőseink figyelmét is, előzzük meg a komolyabb károk kialakulását! OSSZÁTOK!
Idokep.hu előrejelzése: 
Péntek délutántól erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és északnyugat, nyugat felől mind több helyen kell záporra, zivatarra számítani, akár vonalba rendeződve is. Heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. Ugyanakkor már ez előtt a vonal előtt is kialakulhat zápor, zivatar főként az északi, északkeleti megyékben. 
Nagyjából az éjfél körüli órákra lecsengenek a zivatarok, akkorra jórészt megszűnik a csapadék, és a felhőzet is jelentősen csökken. Szombaton sok napsütésre, gomolyfelhős időre készülhetünk, napközben helyenként futó zápor, az északkeleti megyékben pedig néhol zivatar is kialakulhat. Pénteken a déli szelet élénk, szombaton az északnyugatira forduló szelet erős széllökések kísérik. 

Forrás: Hiradó.hu, idokep.hu