Drasztikus lehűlés lesz ma ebben az 5 megyében! Jégeső, szélviharok, záporok, zivatarok jönnek!!

Hétfő délelőttünket még a “megszokott” forróság jellemezi majd, déltől változik a helyzet, egyre több felhőátvonulás után erős zivatarok, záporok hada csap le Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére!
A mögöttünk álló éjszaka még nyugodtsággal telt, 19 fokra ébredhettünk, vékony felhősáv úszik a megyék felett, ami némileg fékezi a gyors felmelegedést... 
Ennek okozója egy nyugat felől érkező markáns, igen erős hidegfront, ami Ausztriában tegnap már igen komoly viharokat okozott, és ez vár Ránk is hétfő délutántól, valamint az esti óráktól. 

Jelenleg még mérsékelt É-Keleti szél fúj a megyék szerte.  A délutáni órákban a front közeledtével a szél iránya váltakozó lesz, labilissá téve a légkört, egyre intenzívebb felhőképződés figyelhető majd meg. 
A délelőtt folyamán még lehet részünk némi napsütésben, amit sokszor zavarnak majd felhőátvonulások, így 34 fokon tetőznek a hőmérsékleti értékek. 

Kb. 10-12 fokos lehűlés érkezik, erős hidegfronti hatás várható, a frontérzékenyeknek iszonyatosan kellemetlen napjuk lesz. 


A déli óráktól a front előterében már lehetnek záporok, kisebb zivatargócok, azonban a java az esti órákra érkezik.

Felhőszakadás, valamint kisebb körzetekben jégeső sem kizárt (akár nagyobb méretű 2-3 cm). 
A front érkeztével feltámad, zivatarok idején megerősödik, majd átmenetileg viharossá fokozódik a szél. 

Este legyenek óvatosak a közlekedéssel, a hirtelen megerősödő szél vastagabb fákat is leszakíthat!

Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson a hír!