1 évet sem adtak neki az orvosok… de most nézd meg! Így néz ki első nap az iskolában:

5 évvel ezelőtt, Emma és Scot életében eljött az a pillanat, amikor megszületett kislányuk, Charlotte. Az Anglia észak-keleti részében élő házaspár nagyon büszkék volt gyerekükre, annak ellenére, hogy a kislány a törpenövés olyan ritka formájával született, hogy a tudósok egyelőre még nevet sem adtak a betegségnek.

A kislány születése napján mindössze 25 cm magas volt, és testsúlya alig érte el az egy kilogrammot. Olyan apró és törékeny, akár egy játékmackó. Az orvosok nem voltak túl optimisták Charlotte túlélési esélyeivel kapcsolatosan. Az orvosok figyelmeztették a szülőket, hogy a kislány valószínűleg az 1 éves kort sem fogja megérni.Az édesanya sehol sem tudott vásárolni megfelelő méretű ruhákat kislányának, ezért nem maradt más választása mint baba ruhákba öltöztetni. Gyakran előfordult, hogy a kapucnis pulóvere zsebébe rakva hordta a kislányát. A házaspárnak egyedi készítésű kis pelenkákat kellett készíteniük a kislánynak.

Meglepő módon, ezeknek ellenére Charlotte betöltötte az első életévét és a kislány továbbra is jókedvű és élettel teli huncut kislány. Bár a kislány komoly egészségügyi problémákkal küszködik, mint például a legyengült immunrendszere mellett máján egy ciszta is található , valamint értelmileg és fizikailag is le van maradva társaitól, de a szülők szerint kislányuk még tartogat meglepetéseket az életben, mivel arra sem számított senki, hogy akár a kétéves kort is elérheti. De Charlotte tele van energiával, és széles mosolyával és tűzvörös hajával azt üzeni, hogy nem adja fel a küzdelmet.

Pontosan úgy néz ki, mint egy játékbaba, de más gyerekekhez hasonlóan ő is szeret szaladgálni a lakásban és imádja, ha feldobják.

“Az emberek félnek ölbe venni, mert attól félnek, hogy nagyon törékeny, de ő egy igazi kis bokszoló és egy percig sem szeret nyugton maradni.”

 “Lehet, hogy a mérete aprócska, de a személyisége óriási, és mindent meg akar csinálni, amire a többi korabeli gyerek képes” – mondta a kislány 30 éves édesanyja.

Charlotte alig nőtt születése óta, és még mindig kisebb, mint kedvenc játékmackója. Most 5éves korában, 68 centisen még mindig újszülöttekre való ruhákat hord, és még a család házi macskája is nagyobb nála. A valaha ismert legkisebb gyermekének tekintik őt.“Természetesen nagyon aggódunk miatta, hiszen nem szeretnénk, hogy a többi gyerek fájdalmat okozzon neki, de ő nem olyan törékeny, mint amilyennek látszik.”

Charlotte mos lelkesen jár iskolába, és a többi gyerek is szívesen befogadta őt.
“Charlotte most nagyon boldog, és nem tudhatjuk, hogy milyen meglepetéseket tartogat számunkra a jövőben.”

Milyen csodálatos gyerek és milyen szerető család. Reméljük, hogy Charlotte féktelen energiája és szerető családja még hosszú ideig kísérni és támogatni fogja őt.

Imádjuk az ilyen siker történeteket!
Minden napra jut valami, ami miatt érdemes élni! Ne felejtsétek el! 
Egyetértesz?