Ismerd meg a napenergiával, rezsi nélkül működő KODA házat:

Bemutatjuk a legújabb, rezsi nélküli, napenergiával működő KODA nevű házikót, ami valóságos forradalom az ingatlanpiacon! Ezt a házikót ráadásul oda költözteted, ahová akarod!

Régebben, ha az ember mozgatható otthonban szeretett volna élni, akkor többnyire lakókocsik és átalakított buszok közül válogathatott. Azonban a kis házak modern forradalma során számos olyan apró épület jött létre, amik sokkal inkább egy valódi otthon hangulatát hordozzák, miközben teljesen mobil jellegűek is.A KODA-ház egy kisméretű, előre elkészített épület, ami a tulajdonosa magával vihet a költözés során. A mozgatható otthon prototípusa teljesen önálló működésre képes, és akár négy óra alatt költöztethetővé szerelhető szét.

A többnyire betonból készült KODA-ház gyárilag előre elkészített építőelemekből áll össze, amelyeket tűrőképesség és energiatakarékosság szempontjából alakítottak ki. Stabil szerkezetének köszönhetően bármilyen felületen felállítható és még alapokat sem szükséges használni hozzá. A négyszeres zománcréteg és a vákuum-szigetelt betonfalak minimálisra csökkentik az optimális hőmérséklet fenntartásához szükséges energiát.

A KODA 25 négyzetméteres területtel rendelkezik, aminek nagy részét hatalmas ablakfalának köszönhetően teljesen bevilágítja a természetes fény. Az üvegfal egy kissé beljebb csúszott, hogy egy apró terasz is elférjen a bejárat mellett, és hogy a belső tér védve legyen a nap közvetlen sugaraitól. A konyha, fürdőszoba és a megemelt hálószoba az épület hátrább eső részében találhatók, a világítást pedig éjszakánként LED-fények biztosítják.
A ház tetején található napelemek több energiát képesek termelni, mint amennyire az épületnek szüksége lehet. Habár a házhoz villany-, víz- és szennyvíz csatlakozók is tartoznak, az épület teljesen függetlenül, gyakorlatilag bárhol képes működni.


A Kodasema cég kb. 26 millió forintos árban tervezi piacra bocsátani a házat. Az ár a különböző kiegészítőktől is függ, és tartalmazza a bútorokat, a házhoz tartozó informatikai rendszert, hőszabályszó és levegőztető rendszert, elektromos berendezéseket és egyéb felszereléseket is.

Neked mi a véleményed erről?