Elképesztő! Az orvosok már csak napokat jósoltak neki, de mégis életben maradt! Így néz ki a 300 kilós nő fogyása után:

24 éves korára Amber Rachdi csontjai majdnem összeroppantak a testsúlya miatt. Az Egyesült Államokban élő fiatal nő egész életében túl sokat evett, és végül hihetetlenül meghízott és 300 kilót szedett fel magára. Ebben az időben egyedül nem volt képes járni, ezért állandóan szülei és barátai segítségére szorult.

Tudta, hogy így nem élhet tovább, de szülei és barátja is állandóan arra ösztönözték, hogy ne hagyja abba a túlzott étkezést. Mindig folytatta a gigantikus étkezést, naponta általában hatszor étkezett és rengeteg édességet fogyasztott. Élete egyre boldogtalanabbá vált, és egy ördögi kör alakult ki, hiszen minél boldogtalanabb volt, annál inkább kereste a vigaszt az élelmiszerekben.
Szerelmi élete is teljesen tönkre ment, hiszen Amber annyira súlyossá vált, hogy már nem aludhatott Rowdy-val.

Ekkor egy határozott és drasztikus döntést hozott: elhatározta, hogy gyomorszűkítést akar. Az orvosok a focilabda méretű gyomrát teniszlabda méretűvé kellene változtatták, azonban egy ilyen beavatkozás óriási kockázatokkal jár, ezért Amber barátja is félt a beavatkozástól.
Azonban hamarosan mindketten rájöttek, hogy változásra van szükség, hiszen a fiatal nő még az autóba sem tudott beülni normálisan. Amikor Amber nagy nehezen beült az autóba, barátjának teljes erőből nyomnia kellett az ajtót, hogy az becsukódjon. Szóval nem mehetett így tovább.

Amber elkezdett egészséges ételeket főzni, próbált néhány lépést tenni az egészséges életmód felé, annak ellenére, hogy ez nagyon fájdalmas volt neki, hiszen nehezen tudott szakítani az előző életmódjával. De a kemény munka végül mindig kifizetődő.

Három hónap alatt végül sikerült majdnem 8 kg-ot leadnia és az orvos ekkor beleegyezett a műtétbe. Ez Amber új életének a kezdetét jelentette. Hat hónappal a sikeres műtét után, Amber már több mint 40 kg-ot veszített. A sikerélmény tovább motiválta őt, ezért elkezdett keményen küzdeni, sportolni kezdett és 12 hónappal Dr. Nowzaradan beavatkozása után, nagy meglepetés érte, amikor mérlegre állt: több mint 65 kg-ot sikerült leadnia. Alig tudta elhinni, hogy lehetséges.

Amber mindennapi életében is hatalmas változás történt. Végül normálisan be tudott ülni az autóba és már reménykedni tudott, hogy hamarosan visszatérhet a korábban elvesztett munkahelyére. Dr. Nowzaraden-t is lenyűgözte a változás. Miután eltávolította Amber felesleges bőrét, a fiatal nő már 120 kg-ra fogyott.Amber nagyon kitartó és határozott volt. Nem csak az egészséges életmód mellett döntött, hanem most egy terapeutához is jár, aki segít neki a stresszes életmódon változtatni. Évekkel később Amber úgy érezte, mintha kapott volna egy második esélyt az élettől. Valóban óriási különbség van az előző élete és a mostani között. Nehéz elhinni, hogy ugyanaz a személy. Látható, hogy sugárzik arcán a boldogság.

Ezt üzeni minden fogyni vágyónak:"Nem létezik csodaszer, ami hirtelen leolvasztja rólad a kilókat! Egyes egyedül TE magad vagy a csodaszer, és a kitartásod, hogy betartod a diétát és egészségesen táplálkozol. Utána persze az orvosi beavatkozás is sokat segít, ami azonnali eredményt ad, de legelőször az életmódra kell odafigyelni."