Autósok erre nagyon figyeljetek! Akár 60 ezer forintos bírságot is kaphatsz, ha ezt csinálod:

Váratlan fizetnivaló az autósoknak! Lesz akinek nagyon ki kell nyitni a pénztárcát – 60 ezer forintos kiadásra számíthatnak!

A HVG. hu arra hívja fel a figyelmet, ha a gépkocsi műszakija kevesebb mint 3 hónapja járt le, abban az esetben a helyszíni pénzbírságról az igazoltató rendőr dönt, ennek a legalacsonyabb értéke 5 ezer forint. Ha már 3-6 hónapja járt le a műszaki érvényessége, akkor bizony a helyszíni bírság 20 ezer forint, míg 40 ezer forint a szabálysértési pénzbírság.

25-50 ezer forintos bírság róható ki a 6-12 hónapja lejárt műszakiért, de ha már több mint 1 éve nincs érvényes műszaki az a gépkocsin, akkor 30-60 ezer forintos kiadásra kell számítani.A zéró tolerancia jegyében bármikor büntethetnek a műszaki vizsga lejárati dátumát követő nap első percétől.Abban az esetben, ha lejárt a műszakink, akkor először kell kérni egy 3500 forintos útvonalengedélyt, és csak ennek a birtokában mehetünk el kizárólag a legközelebbi műszaki vizsgáztató állomásig, anélkül, hogy megbüntetnének.