Édesanyám 37 éve paranoid skizofrén! Szégyen? Nem! Ezt most elmesélem Nektek: Köszönöm, ha megosztjátok!

Viszonylag ritkán posztolok bármit is, de most úgy érzem meg kell tennem. Elmesélek nektek egy valós történetet.Édesanyám 37 éve diagnosztizált paranoid skizofréniában szenved. Szégyen?? Nem!!! Ez egy súlyos betegség! Négyen vagyunk testvérek. Van egy bátyám, egy nővérem( aki messze él tőlünk) és egy húgom, aki halmozottan hátrányos helyzetű, mert szívbeteg, súlyosan értelmi fogyatékos és mozgásában erősen korlátozott. Édesanyánk ápolta, gondozta egészen a legutóbbi majdnem sikeres öngyilkossági kísérletéig.Ekkor mindketten kórházba kerültek.

Édesanyánkat azóta otthonába bocsátották. Gyógyszert nem kezelhet. A húgom azóta is kórházban van, mert a biztonságos elhelyezése nem megoldott, mert édesanyánk már nem tudja ellátni őt. Mindketten gondnokság alatt állnak. Édesanyánk korlátozó, míg a húgom kizáró gondnokság alatt áll. A húgom jelentkezése több intézménybe is beadásra került, várólistán van.
A család és a hivatásos gondnok is házaltunk, kopogtattunk, kilincseltünk, hogy az állapotának és az egyéni szükségleteinek megfelelő fogyatékosok otthonába kerülhessen. Mindenhol telt ház van, sajnos várni kell, ami akár több év is lehet.Megfelelő szakellátás és a korlátozott anyagi helyzet hiányában a család nem tudja a megfelelő ellátást biztosítani a számára. Igen. Van egy édesapja is a húgomnak, de a magyar törvény lehetővé teszi azt, hogy a gyermektartás díj fizetési kötelezettségén kívül ha nem óhajt kapcsolatot tartani a gyermekével, akkor ezt nyugodt szívvel megteheti. Azt sem tudjuk hol van.

Ezalatt az idő alatt a húgom már több kórházat megjárt, mindenhonnan tovább küldik, mondván nem oda való. Odáig súlyosbodott a helyzet, hogy jelen egészségügyi intézményben ahol van....nagyon beteg, na enyhén szóval nem oda való.

Kérlek benneteket ha valakinek van ismerőse, aki fogyatékosok otthonában dolgozik, vagy bármilyen segítséget tudna nyújtani érdemben elhelyezéssel kapcsolatban: Imre Biri, Tímea Barnáné Fáczán, Molnár Margit, Kornélia Ratimovszky, Anett Császár, Csupics Nikolett, Szilágyi Gyöngyi, Julianna Révfalviné kérlek segítsetek! Ezek a képek 1993 és 1995-ben készültek. Itt még aranyosak, szépek és fiatalok voltunk :-) . Sajnos a jelen állapot már nem ilyen vidám :-( .

Kérek mindenkit aki olvassa ezt a bejegyzést, Kérlek benneteket, hogy osszátok meg!! Bízom benne, hogy eljut ez az írás egy olyan emberhez, aki végre tud segíteni, mert az ígéretekkel tele van már a padlás!!
Ő a féltestvérem. A nevét sem tudja megmondani. Mégis szeretem őt annyira, hogy a világot kifordítanám a négy sarkából, hogy segítsek neki, hogy jó helyen tudjam!
Köszönöm ha megosztod!! A.