Ezért is büntetni fog a szupertraffipax! Akár a KRESZ-t is módosíthatják. Váratlan dolgokat árult el a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes!

Íme a lista – ezekért a szabálysértésekért büntet az új traffipax! A teljesen új VÉDA traffipaxok felszerelése már országszerte befejeződött, kikerült az összes telepített, fix traffipax az utakra!Természetesen a fix traffipaxok mellett lesznek változó helyű, mozgó traffipaxok is, melyektől óvakodjunk! A traffipaxokat már felszerelték és 2016. április 5-én be is kapcsolták az összes funkciót rajtuk!Szinte minden szabálytalanságot rögzítenek, azt is ha lejárt a műszaki érvényessége vagy épp nincs érvényes kötelező biztosítása az autónak, emellett rögzítik a szabálytalan sávváltást, a leállósáv vagy buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, a kanyarodás és az irányváltoztatás szabályainak megszegését, a biztonsági öv használatának elmulasztását.

Kezdhetnek rettegni a sofőrök, mivel a Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (KKEP) egységek nagy felbontású kameráik segítségével felismerik és rögzítik a szabálytalan sávváltást, a leállósáv vagy buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, a kanyarodás és az irányváltoztatás szabályainak megszegését, a biztonsági öv használatának elmulasztását.A jövő év elejére minden kritikus csomóponton ott lesznek ezek a mindent tudó traffipaxok, így semmilyen szabálytalanság nem maradhat büntetlenül!

 Íme a lista : ezért büntetnek az új traffipaxok! 

gyorshajtás tilos jelzésen (piros lámpán, sárga lámpán, vasúti átjárón) áthajtás záróvonal átlépése buszsáv használata kötelező haladási iránnyal szembeni közlekedés ha nincs használva a biztonsági öv ha lejárt műszaki ha nincs érvényes kötelező biztosítás ha körözött a kocsi. 

DE MI A HELYZET A VEZETÉS KÖZBENI MOBILOZÁSSAL? “A mobiltelefon használatát, mint ellenőrzési szempontot soha nem mondtuk, ezt valaki kitalálta és azóta ragozza” – árulta el Halmosi Zsolt, rendészeti országos rendőr főkapitány-helyettes.

NEM A BÜNTETÉS MIATT, HANEM A BIZTONSÁG MIATT NE MOBILOZZUNK VEZETÉS KÖZBEN! Mielőtt még nagyon biztonságban éreznék magukat a vezetés közben mobilozók ezeket a tényeket mindenképpen érdemes tudniuk>>> A mobiltelefon használat vezetés közben TILOS! Büntetésre kell számítani, de csak akkor, ha a rendőr személyesen észleli! A traffipaxok egyébként a mobiltelefon kézben tartását tudja ellenőrizni! Egyelőre a mobiltelefon használatot nem bünteti a traffipax, mert ehhez módosítani kell a jelenleg érvényben lévő jogszabályokat! -írja a penzcentrum.hu

A rendőrfőkapitány-helyettes szavai alapján tehát egyáltalán nem kizárt, hogy hamarosan a mobilhasználatot is vizsgálhatja a VÉDA-rendszer. A KKEP-k automatikus rendszámfelismerő-rendszerük segítségével képesek adatokat lekérni a hatósági nyilvántartásokból − így útdíj, útvonalengedély, behajtási engedély, bírság-behajtás kapcsán is ki tudják szűrni a tilosban járó autókat.

 Amúgy nemcsak bírságolásra lesznek alkalmasak, hanem jármű kategóriánkénti forgalomszámlálásra is, és nagyfelbontású kamerájukkal állítólag még a be nem kapcsolt biztonsági öv vagy a kézben tartott mobiltelefon felismerésére is.
 Állítólag nem csak a szabálysértések felismerése, a bírságolás is automatikus lesz, az eddigi információk alapján emberi kéz ki nem tudja majd venni a felvételeket a gépből.
Vajon az összes hibás felismerés kapcsán is jön majd a csekk?