Ezt ön sem fogja elhinni! Olyan korlátozást vezet be a magyar posta, amilyen még soha nem volt! November 15-től lép életbe az új, szigorú szabályozás! Itt van, amit tudni kell róla:

November 15-től visszavonásig nem szerződéses ügyfeleink naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti és MPL Netcsomagot adhatnak fel – olvasható a Magyar Posta honlapján.

„November 15-től visszavonásig a zökkenőmentes küldeménykezelés érdekében a Magyar Posta csomagfeladási limitet vezet be.

Az intézkedés kizárólag a nem szerződéses ügyfeleket érinti, akik naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhatnak fel.
 Az intézkedésre azért van szükség, hogy a Magyar Posta az év végi élénk küldeményforgalomban is az eddig megszokott, magas színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani ügyfeleinek.” – olvasható az oldalon.

Mindazok fényében meglepő lépésre szánta el magát a Posta, hogy október 24-én az MTI-nek még úgy nyilatkoztak, hogy a „Magyar Posta, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkészült a karácsony előtti nagyobb csomagforgalomra”.
A posta szerint egyébként idén nem lesz akkora káosz az ünnepekkor a kézbesítésben, mint tavaly, de a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségénél úgy vélik, hogy kb. ugyanarra kell számítani idén is, vagyis későn kézbesített csomagokra és csúszásokra, mert nem sikerült a dolgozók létszámát a megfelelő szintre növelni.