Figyelem, óriási segítség! Ingyen kályhát és hozzá tüzifát adnak annak, akinek szüksége van rá! Ingyen kályháért, tüzifáért, gyerekjátékokért, meleg ételért is lehet jelentkezni!

A Katolikus Karitász november 26-án indította el adventi segélyakcióját „Tárjátok ki szíveteket” címmel, amely során adománygyűjtő programokat hirdet, és rászoruló családokat segít a téli időszakban és karácsonykor.
A Katolikus Karitász minden évben meghirdeti adventi adománygyűjtését. Évről évre növekszik az adományozók és a támogatott családok száma, így mára egy nagy összefogássá vált a „Tárjátok ki szíveteket” adventi segélyprogram. A nyitott tenyérben tartott hóból formált szív szimbóluma annak, hogy kezünkben van a lehetősége a segítségnyújtásnak. Szívünk kitárásával felmelegíthetjük mások hideg otthonát, ünneppé tehetjük küzdelmekkel teli napjait. A szeretet kézzel foghatóvá válhat, ha olyat adunk másnak, ami örömet okoz neki, ami kisegíti a bajból, vagy ha egyszerűen csak megajándékozzuk és megélheti, hogy nincs egyedül.


Tárjuk ki a szívünket és adjunk belőle egy darabot azoknak, akiknek szüksége van rá!A karácsony a kis Jézus születésének megünneplése, az örömhír továbbadása meghitt együttlétben. Az ünnepi asztal, az ajándékozás, a családi szokások és a békés hangulat hozzátartozik az ünnephez. Sok család számára azonban a körülmények, az anyagi nehézségek, a családi viszonyok, a nélkülözés megnehezíti, sokszor ellehetetleníti a karácsony igazi örömének megélését. Ami nekünk a karácsonyi asztalra kerül, számukra csak távoli vágy, ami nekünk egy hétköznapi bevásárló lista, nekik a karácsonyi kívánságuk, ami nekünk elképzelhetetlen tragédia, nekik a hétköznapjaik. A nélkülözőkért indított ünnepi összefogásnak kettős célja van: ünnepé tenni a karácsonyt és könnyebbé tenni a hétköznapok terheit. Meleg otthont biztosítani téli ruhákkal, kályhákkal és tűzifával. Élelmiszert vinni a családoknak, hogy ne üres asztalnál kelljen megélni a karácsonyt, közös ünnepségre hívni a magányos és szegény körülmények között élő időseket, lakhatási támogatást adni, hogy emberi körülmények között élhessék a családok hétköznapjaikat és ünnepeiket. A különböző élethelyzetekben különleges törődést adhatunk, személyre szabott segítséggel.

 Az önkéntesek már országszerte csomagolják a karácsonyi ajándékokat, élelmiszer-csomagokat, szállítják a kandallót, készülnek, az ételosztásokra vagy éppen gyógyszert váltanak ki, de év közben is azok mellett állnak, akik rászorulnak a segítségre.

 Az akció keretében számos országos program zajlik karácsonyig. 

 Számos helyen osztanak egész télen meleg ételt hajléktalanoknak és krízis helyzetben élőknek. Budapesten minden hétköznap 200 adag meleg étellel várják a rászorulókat.200 családot támogatunk kályhával és igény szerint tűzifával. A határon túli magyar családokat az ünnepekre élelmiszer-csomagokkal, édességekkel, egyéb ajándékokkal segítünk az ünnepek előtt. A Gyermekek a gyermekekért karácsonyi segélyprogram keretében iskolás gyermekek ajánlják fel használt, de jó állapotban lévő játékaikat szegényebb társaiknak karácsonyra.
Számos iskolában és templomban gyűlnek a játékok, amelyekből – édességgel, meglepetésekkel kiegészülve – névre szóló ajándékcsomagok készülnek. Az adományozó gyermekek segítségével országszerte több mint 15.000 gyermeknek teszi valódi ünneppé a karácsonyt a Karitász!
November 26-tól egészen a karácsonyig tartó időszakban több módon is be lehet kapcsolódni ebbe az országos akcióba.

A 1356-os adományvonalon egy hívással 500 forinttal támogathatják a munkánkat.Csekkes befizetéssel, banki átutalással bármilyen összeggel hozzájárulhat a karácsonyi segélyprogramjainkhoz és évközi munkánkhoz is. Az idei évtől az online adományozással bővül az akcióba történő csatlakozás lehetősége, mellyel a www.karitasz.hu oldalon keresztül élhetnek a támogatók.
Az egyházmegyei Karitász központokon és a meghirdetett gyűjtőpontokon keresztül egy helyi program támogatásába is bekapcsolódhat tárgyi vagy pénzadományával. Az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási akció szintén adventben egy héten keresztül hívja fel a figyelmet a szegény családok helyzetére december 3. és 10. között.
Hazánkban több mint 200 településen ragyognak majd fel a gyertyák fényei templomok előtt, adventi vásárokban, főtereken közös gyertyagyújtásra, adományozásra hívva a járókelőket. A segélyszervezet ezen túl november 24. és január 2. között Budapesten a Szent István-bazilika előtti téren, valamint december 2. és 8. között a Vörösmarty téri adventi vásáron is adománypontot működtet,írja a tamogatas.info

Kérjük, lehetőségeik szerint csatlakozzanak a Karitász adventi adománygyűjtési akcióihoz, buzdítsák ismerőseiket és vigyék hírét, hogy minél nagyobb lehessen az összefogás és a korábbiaknál is több rászorulóhoz juthassunk el! 

 Itt vannak a megyei karitaszok, itt jelentkezhet segtségért >>
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Karitász Szervezete: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel./Fax: (42) 950-475 Vezető: Mészáros László igazgató
e-mail: keletcaritas@gmail.com
 honlap: www.keletkaritasz.hu Egri Főegyházmegye Karitász Szervezete: Főegyházmegyei Karitász 3300 Eger, Szaicz Leó út 7. Tel./Fax: (36) 518-602 Vezető: Ft. Árvai Ferenc igazgató e-mail: eger.caritas@gmail.com Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Karitász Szervezete: Szent Erzsébet Karitász Központ 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. Tel.: (1) 351-1977 Fax: (1) 478-0896 Vezető: Ft. Écsy Gábor igazgató e-mail: szenterzsebet.karitasz@t-online.hu honlap: www.karitaszkozpont.hu