A 16 ÉVES MAGYAR FIÚ MINDEN NAP APRÓT ADOTT A HAJLÉKTALANNAK. DE EGY NAP ELTŰNT.. ÁM AMI EZEK UTÁN TÖRTÉNT, ARRA SENKI SEM VOLT FELKÉSZÜLVE:

Ezért érdemes mindig körültekintően járnunk... A 16 éves magyar fiú minden nap egy hajléktalan mellett sétált el az utcán, és sajnálta, mindig adott neki egy kis aprót élelemre.

Majd kis idő múlva szóba elegyedtek, kiderült, hogy a koldust Istvánnak hívják. Az elején tiltakozott, és nem akarta a fiataltól elvenni a pénzt, de egy idő után engedett neki, hiszen látta, hogy tiszta szívéből adja. A koldus nagyon hálás volt azért, hogy ez a fiatalember ennyire odafigyelt arra, hogy minden nap legyen, amit egyen.

István azonban egyik nap eltűnt a megszokott helyről, hiába kereste a környéken a fiú, sehol sem találta. Telt múlt az idő, a fiú férfivé cseperedett, és egy nap amint az irodába sietett, mikor egy öltönyös férfi állította meg az utcán.

„Elnézést uram, megismer engem?” - kérdezte az öltönyös tőle. A férfi egy darabig zavarban volt, mivel nem tudta, hogy ki ez az idegen, és mit akarhat tőle. Aztán kezdett ismerős lenni neki az öltönyös, és rájött, hogy ez István, az egykori hajléktalan.

 “István? Komolyan? Hát el sem hiszem” - és könnyek szöktek a szemébe.

 “Köszönök minden segítséget, amit annak idején kaptam. Nagyon sokat jelentett akkor, hogy valaki odafigyel rám” - mondta István.

Kiderült, hogy sikerült munkát találnia, és eljárt egy pszichológushoz is, hogy rendezze a régi problémáit, és így végre újra teljes értékű ember lett belőle. Ugyan a fenti történetet nem kapta fel a média, és sajnos nagyon nagyon ritka, de éppen ezért talán még nagyobb jelentőséggel bír.

Látjátok, hogy mennyire fontos az, hogy odafigyeljünk arra, akinek segítségre van szüksége. Ezért ha tehetjük, akkor nyújtsunk támogatást az elesetteknek!
Sose tudhatjuk, mi mikor fogunk rászorulni..
Te mikor segítettél utoljára egy rászoruló emberen?