FRISS! SZÍVSZORÍTÓ: ÍGY TÖLTI A KARÁCSONYT A FÉLÁRVÁN MARADT HÁRMAS IKREK ÉDESAPJA!

Hajdúszoboszló. Az apuka erős, kitart, még akkor is, ha borzalmasan nehéz! Családja támogatásával megy előre, és családfőként mindent megtesz gyermekeiért az özvegyen maradt hármas ikrek édesapja, a 29 éves Fábián­ Tamás!
A feleségét gyászoló férfit kollégái tízesével látogatják, hogy mindenben segítsék ebben az igencsak embert próbáló helyzetben, anyósával pedig megingathatatlan kötelék fűzi össze. "Szerencsére nagyon jó a kapcsolatom Letti (†32) anyukájával, abban biztos lehetek, hogy ebben a borzalmasan nehéz helyzetben is mindenben a segítségünkre lesz. Ahogy a barátok, ismerősök, de az ismeretlenek is" – mesélte Tamás.


Feleségét, Lettit, ahogy korábban már megírtuk, a szülést köve­tően a HELLP-szindróma súlyos vérzéses szövődményével kezelték, de az anyukát már nem tudták megmenteni. Gyermekei azonban egészségesek: a kis Lénát, Mirát és Milánt mindennap meglátogatja apukájuk. Tamás karácsonykor is szeretne ott lenni a hármas ikrekkel, és ha csak arra a szokásos félórára is, de látni a babákat.
A szeretet ünnepe még erősebbé teszi majd Letti hiányát, de talán az ikrek és a családtagok elég erőt adnak majd az apukának. A szakember szerint a tragédia után a következő napok emberpróbálóak lesznek az édesapának.

 – A karácsony éppen az összetartozásról, megbocsátásról, családról szól, és sajnos, a gyászfolyamattal járó negatív érzelmeket még jobban felerősíti ez az ünnep – kezdte Skultéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológus.

– Nagyon sok múlik a gyászoló környezetén: ha olykor tolakodónak is érzi egy barát vagy családtag, hogy telefonál vagy meglátogatja a lehangolt szerettét, akkor is a legtöbb időt a gyászolóval kell tölteni! Így biztos támaszt nyújthatnak, főleg az ünnepek alatt.

Tamás, amennyi időt csak lehet, a kicsikkel tölt majd. A másfél kilós súllyal született ikrek még az intenzíven, inkubátorban vannak: maradnak, amíg el nem érik a 2,5 kilót. Ezután hazatérhetnek apukájukkal az édesanyjuk által berendezett otthonukba.

Segíts Te is a kicsiknek Ha megteheti, kérjük, ön is segítsen bármilyen anyagi vagy tárgyi adománnyal a családnak!
A Tündérkör Alapítvány számlaszámára továbbra is várják a felajánlásokat, a közleménybe írja be: „Hármas ikreknek”. Az alapítvány számlaszáma: 117388008-20899541-00000000