KUTATÁS IGAZOLJA HOGY HA TÖBB IDŐT TÖLTESZ ÉDESANYÁDDAL MEGHOSSZABBÍTOD ÉLETÉT! TÁMOGASSUNK MINDEN ÉDESANYÁT EGY ❤-VEL! SZERESD ÉS LÁTOGASD ŐT GYAKRAN!

Szereted az anyukádat? Igen? Tudtad, hogy nagyon egyszerű módon Te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy meghosszabbíthasd az életét? Látogasd meg őt gyakran, hogy ne érezze magát egyedül!
Csak ennyi lenne? IGEN! Mutatjuk a miértjét: 
A Jama Network tanulmánya számol be erről, melynek keretein belül 1600 71 év feletti felnőttet tanulmányoztak. Ha egy idős ember sokat van egyedül, megnő a szívbetegségek kockázata, könnyebben alakul ki depresszió és emlékezetvesztés is.

A kutatók ezt vették észre: a kutatás befejezte után néhány évvel 23 %-a meghalt azoknak az embereknek, akik kutatásban részt vettek és azt válaszolták, hogy magányosak. A kutatásban részt vevők 14%-a mondta azt, hogy rendszeresen vannak társaságban.

A kutatás eredményeit a JAMA Internal Medicine nevű kiadványban tették közzé. Az eredmények még akkor sem változtak, mikor a kutatásban részt vevők szociális-jóléti helyzetét is összehasonlították. Egy másik ezzel a témával kapcsolatos kutatást 2010-ben végezték és az eredményt a PLoS Medicine című újságban tették közzé.

A kutatással foglalkozó Dr Julianne Holt-Lunstad, aki a Brigham Young Universtiy egyetem professzora ezt mondta:
 “A szociális kapcsolataink nemcsak az életünk minőségét határozzák meg, hanem hatással vannak arra is, milyen sokáig élünk.”
A hölgy azt is hozzátette, hogy nemcsak az étel hanem az emberi kapcsolatok is létfontosságúak az emberek számára. Immár bizonyított tény, hogyha valakinek nincsenek emberi kapcsolatai, magányos és sokat van egyedül, az mindenképpen rosszul hat az általános egészségi állapotára.

A magány sokszor jobban tönkreteszi egészségünket, mint a dohányzás vagy a túlsúly, írja a Forbes. Ezért is nagyon fontos, hogy több időt töltsünk szeretteinkkel és sokat nevessünk, mert ezzel közérzetünk és hozzáállásunk azonnal javul..

Kérünk titeket osszátok meg ezt a cikket a barátaitokkal és a családotokkal, hogy senki se legyen egyedük karácsonykor!