Nagyszülei házának felújítása közben felszedte a tároló helyiség alját borító koszos szőnyeget. Elállt a lélegzete attól, amire rábukkant:

A múlt felfedezése önmagában is izgalmas, de amikor a felfedezés összeforr a sajt családoddal, a dolgok valóban érdekessé válnak.
 „EvelEnglish” Reddit felhasználó nagy-nagy szeretettel beszél a nagyszüleiről. Csodás gyermek- és fiatalkort tölthetett a köreikben, miközben gyakran meséltek neki a régi kor kincseiről. Egyszer még azt is megálmodta, hogy ő ezt a kincset majd megtalálja.

De miközben arra várt, hogy ez bekövetkezzen, nem sejthette, hogy a kincs gyakorlatilag mindvégig a lába alatt volt. Amikor EvilEnglish nagyszülei elhunytak, megörökölte Tennessee-ben lévő házukat. Miközben nekilátott a felújításának, kitakarításának, felfedezett valamit az egyik piszkos padlószőnyeg alatt.

Tudta, hogy meg fog válni a viharvert régi szőnyegtől, de amikor elkezdte feltépni, meglepő felfedezést tett. A szőnyeg alatt egy titkos széf volt. Miután egyedül nem tudta kinyitni, szakembert hívott.EvilEnglish nagyszülei lelkes gyűjtők voltak, így sejtette, hogy a rekesz tele lesz érdekes dolgokat. De az, amit talált, minden várakozását felülmúlta. Először egy csomó rozsdás, fémdobozt látott. De a por és a piszok alatt talált egy időkapszulát az 1930-as évektől, ami többek között egy érmegyűjtő albumot tartalmazott 1937-től.

És minél mélyebbre ásott, annál több ilyen érmegyűjtő dobozt talált – több száz érme birtokosa lett, a többsége ritkaság volt, igen jó állapotban. És végül talált egy dobozt tele szerszámokkal.

Először legalábbis azt hitte. Majd kiderült, hogy ezüst rudakat tartalmazott. Elképesztő kincs birtokába került.