Roma anyukaként írom: Ma elmentem a kislányaimmal a helyi bevásárlóközpontba, ahol olyat tett a biztonsági személyzet, amire nincsenek szavak:

Sziasztok, ezt a hallatlan történetet szeretném megosztani mindenkivel. Így karácsony táján főleg aktuális... Tegnap délután elmentem a gyerekeimmel (lányaim vannak) az egyik helyi bevásárló központba (Mamut) mert még nincs meg mindenkinek az ajándék, + enni is kell hisz zárva lesznek a boltok 2-3 napig. Pár ruházati bolt megnézésre után, bementünk a SPAR-ba, ahol pulyka húst akartam venni, de ez most mellékes. Az viszont nem az, hogy a Spar-ban lévő biztonsági őr, mikor meglátott engem és a gyermekimet elszólta magát (ő azt hitte nem hallottam meg) na, már megint egy büdös cigány család...

A gyerekeim miatt nem rendeztem jelenetet, mert Igen, romák vagyunk de nem azok a lezüllött vásári fajták... kikérem és mindig is kikértem magamnak.. Mint, ahogy a fiatal biztonsági őr szavait is kikérem magamnak.. ki Ő?, hogy ilyet mondjam rólam vagy bárkiről is?

A legrosszabb az egészben, hogy ugyan jelentet nem rendeztem de a panaszkönyvet elakartam kérni emiatt, vagyis csak akartam, de sztem a karácsonyi felfordulás miatt senki se volt képben az üzletben (ez nem lehet mentség!) de a lényeg, hogy senki se tudta nekem elővarázsolni.. Szégyen! Ez is, meg ahogy a biztonsági őr viselkedett..

Elhiszem én, hogy zavarja, hogy romák vagyunk.. akkor tessék munkahelyet váltani.. Vagy egy kicsit még EMBERSÉGESEBBNEK LENNI.. nem olyan nagy dolog..

Egy biztos.. Ebbe a Spar-ba se jövök be többet.. és persze másnak sem fogom ajánlani.. Kicsit csalódva ugyan, de mindenkinek kellemes és áldott karácsonyt kívánok!
Farkas Rozália