Szívszorító, ami ezzel az 5 napos magyar csecsemővel történt Szenteste, akit magára hagytak a szülei... Nem kellett már nekik.

Még belegondolni is szörnyű, hogy milyen érzés lehet, ha valakit eltaszítanak a szülei. Így történt ez azzal a néhány napja megszületett kisbabával is, akiről lemondott a szülőanyja.A Benedetto Gyermekvédelmi Szolgálat azért jött létre, hogy pont az ilyen, szomorú sorsú csöppségeknek adjon segítséget. Az egyik, akkor mindössze még csak 5 napos babának pont karácsonykor sikerült új családot találni. A gyermekvédelmi szolgálat egyik munkatársa a saját szentestéjét áldozta be azzal, hogy ekkor vitte el a pici babát az új családjához.

És egy cseppet sem bánta, saját kisfia pedig szívmelengető módon reagálta le, hogy anyukája nem volt otthon:

 "Megígértem a kisfiamnak hogy díszítünk együtt fát. De aztán kiderült hogy ennek a kis Csingilingnek szüksége lenne egy családra mert anya otthagyta a kórházban. Úgyhogy egy elég kalandos nap végén elindultunk az új csáládjához. Itt éppen piknikezünk. Kocsiban evés jaró motorral. Csak 5 napos, úgy kezdte az életet hogy nem kellett senkinek. Mégis olyan békés és aranyos. A család ahová került úgy fogadta mint egy ajándékot. A kisfiam a legmegértőbb 8 éves mert 23.40 kor amikor felhívott hazafelé csak annyit mondott, "nem baj ha nincs ma karácsonyfa de azért megvárlak az elalvással anya."

Azt hiszem ez a nap az én karácsonyi csodám. Legyen a tiétek is ilyen mesés."

 Valahol nagyon szomorú, ám mégis egy csodálatos véggel zárult történet ez. Nagy hála a Benedetto Alapítványnak, aki segítséget tudott adni, a csecsemőnek, akinek anyja nem kívánta megtartani őt.

Szomorú és elgondolkodtató, egy anya miért dobja el saját gyermeke életét ilyen módon..