Vigyázzatok! Kiadták a figyelmeztetést! Ónos eső érkezik hazánkba! Ezekben a megyékben legyen óvatos gyalogosan és autóval is:

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.12.05. kedd éjfélig.
A délnyugati megyékben a reggeli, délelőtti órákban átmenetileg ónos eső eshet helyenként. Napközben számottevő friss, megmaradó hó síkvidéken nem valószínű, a Bakonyban hullhat egy-két centiméteres friss réteg (a hó mellett több helyen esik majd eső, havas eső is). Az esti, éjszakai órákban északkeleten ónos szitálás nem zárható ki. A Tiszántúlon a köd helyenként csak lassan oszlik fel.
Országos előrejelzés: kedd estig

Nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de eleinte a középső és keleti országrészben hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délelőtt a Dunántúlon, délután a középső és déli területeken is várható eső, havas eső, északon a magasabb tájakon havazás is lehet. Az északnyugatira forduló szél helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. Késő estére -2 és +4 fok közé hűl le a levegő

Országos előrejelzés: kedd estétől szerda reggelig

Nyugat, délnyugat felől az éjszaka második felében gyorsan csökken a felhőzet. Főként keleten lehet csak helyenként gyenge eső, havas eső, havazás. Az északnyugati szelet az ország középső részein erős széllökések is kísérik. A késő esti -2 és +4 fokról a hajnali órákra +2 és -4 fokig hűl le a levegő. 

Országos előrejelzés: szerda reggeltől szerda éjfélig

Szakadozott felhőzet lesz felettünk, az ország északkeleti harmadán több, délnyugaton kevesebb. Napközben legfeljebb a keleti határszélen lehet jelentéktelen csapadék. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul.-írja a met.hu