A Keleti pályaudvarnál Sára minden apróját egy hajléktalannak adta, de csak otthon vette észre, hogy más is hiányzik tárcájából... teljesen kétségbeesett, amikor meglátta mi hiányzik:

A Keleti pályaudvarnál Sára minden apróját egy hajléktalannak adta, de csak otthon vette észre, hogy más is hiányzik tárcájából... teljesen kétségbeesett, amikor meglátta mi hiányzik:"Egy könnyed mozdulattal, amiről aztán később megfeledkeztem- beletettem az eljegyzési gyűrűmet is a pénztárcámba. Pont arra a részre, amit kiöntöttem Bélának, a 10 éve hajléktalanként élő férfinak. Aggódva siettem vissza a helyszínre, ahol korábban a férfi ült, de már nem volt sehol... " 

Ugyanis Béla közben észrevette a gyűrűt és elvitte felbecsültetni. Nem akart hinni a fülének, amikor az ékszerész közölte vele: a gyűrű valódi gyémánt és adna érte 1,5 millió forintot a helyszínen.

Nem tudta mit tegyen. Szívére, vagy eszére hallgasson....


"1,5 millió forinttal új életet kezdhettem volna és ki tudja mikor lesz még egy ilyen lehetőségem életemben... Percekig álltam megbénulva, míg végül elbúcsúztam az ékszerésztől, és elhagytam a boltot. Méghozzá a gyűrűvel együtt. " - mesélte később Béla.

Hiába volt nagy a kísértés, nem tudta megtenni, hiszen lelki szemei előtt látta Sára kedves, mosolygó arcát. A nő közben pedig nem adta fel. Még mindig kétségbeesve visszatért oda, ahol a hajléktalan férfi általában ülni szokott, és csodák csodájára…ott volt ismét.

Ideges volt, de odament, és megkérdezte tőle, hogy emlékszik-e rá. Béla azt mondta, igen. Aztán elővette a gyűrűt a táskájából, és átadta neki.

"Nem hittem a szememnek!! Hogy szorulhat ennyi emberség valakibe, akinek szinte semmije és sokkal jobban rászorulna a pénzre, mint ők. 
Jövendőbeli férjemmel annyira hálásak vagyunk, hogy a történtek hatására az interneten adománygyűjtésbe kezdtünk, hogy segítsünk ennek a jó embernek talpra állni. " - mesélte Sára.

Sok emberhez eljutott azóta az eset híre, és mélyen megérintett mindenkit, aki hallott róla!
Miután a tévében is szerepelt, rokonai is jelentkeztek a férfinél, akik 1990 óta azt hitték, meghalt.

A férfi magáról azt mondta, hogy ő bár nem egy angyal, de nem is ördög.
 “Nagyon szépen köszönöm az embereknek, hogy segítettek megváltoztatni az életemet. Ami velem történt, az maga az amerikai álom” – tette hozzá.
Persze ehhez az is, kellett, hogy minden viszontagság ellenére megőrizze becsületét!

Oszd meg, ha te is inspirálónak és egy kicsit hihetetlennek is tartod a történetet!