Ha te is szoktál a Tesco-ban vásárolni, erről tudnod kell! Akár 20%-os pénz visszatérítést is kaphatsz! Mutatjuk a részleteket:

Mutatjuk, hogyan kaphatsz 20 százalékos pénz visszatérítést a Tescóban! Bankkártya, pontgyűjtő kártya, kedvezménykártya, hitelkártya egyre többet használjuk mindennapjainkban ezeket a plasztikkártyákat. Kevesen tudják viszont, hogy nemcsak a bankokon keresztül igényelhetünk hitelkártyát, hanem például az Auchan és a Tesco áruházlánc is kínál vásárlói kártyákat.

Mi a vásárlói kártya?Ötvözik a pontgyűjtő- és hitelkártyákat az áruházak vásárolói kártyái, számos előnyt nyújthatnak, mert a felhasználóiknak lehetőségük van kamatmentesen vásárolni nagyobb összegben is, ez nagy előnyt jelenthet például egy hó végi nagy bevásárlásnál, vagy éppen egy elromló hűtő cseréjénél. Ha visszafizetjük a levásárolt összeget a megadott határidőre, akkor nemcsak kamatmentes volt az összeg, de még akár 5-20 százalékos visszatérítést is kaphatunk.

A vásárlói kártyák előnyei?

Díjmentes a vásárlói kártyáknak igénylése, de érdemes tájékozódni, mert később előfordulhat, hogy kártyadíjat kell fizetünk. Nagyon sok kedvezményt kaphatunk, ha ezekkel a kártyákkal fizetünk és okosan használjuk. Akár 4000 Clubcard pontot szerezhetünk vásárlói hűségkártyánkra a Tesco vásárlókártya igénylésekor, de vásárlásainkból is folyamatos visszatérítést biztosítanak, például egyes termékkategóriáknál akár még 20 százalék kedvezményt is kaphatunk.
Az Auchannál 5 százalékos automatikusan azonnali kedvezmény jár az áruházlánc piros logós saját márkás termékeire. Ezek mellett az Auchan áruházaknál és a benzinkutaknál pedig lehetőség van mindennap háromszoros Bizalompont megszerzésére a bevásárlásaink teljes összegéből, és még lehetőség van kamatmentes részletfizetésre is.

Mire fontos nagyon odafigyelni?

Az igaz, hogy a vásárlói kártyák számos kedvezményt nyújtanak, és tudatosan használva bizony éves szinten valóban több tízezer forintot spórolhatunk velük, de ehhez roppant fontos, hogy a határidőket mindig tartsuk be. Egy napot sem szabad csúsznunk, ha azt akarjuk, hogy tényleg kamatmentesen vásárolhassuk a bank pénzén , ráadásul még pénzt is kereshetünk, de ha elmulasztjuk a befizetési határidőt igencsak nagy árat fizethetünk, magas 40 százalék körüli kamatot kell kifizetnünk.

Az utóbbi években nem sokat változott hazánkban a hitelkártyák száma, jelen pillanatban olyan 1,4 millió van forgalomban. A jegybank adataiból viszont kiderült, hogy ezeket a kártyákat is egyre okosabban használjuk, ez azt jelenti, hogy többször használjuk a plasztikot, mégis egyre kevesebbet keresnek a lakosságon a bankok.
Folyamatosan csökken a kamatozó kártyatartozások volumene, még bőven 150 milliárd forint fölött alakult 3-4 évvel ezelőtt, jelenleg már csupán 130 milliárd forint körül van, ami évente a bankoknak körülbelül 6 milliárd forintnyi kamatkiesést jelent.