ORSZÁGOS FELHÍVÁS! NÉHÁNY ÓRÁJA ADTA KI A RENDŐRSÉG EZT A HIVATALOS FIGYELMEZTETÉST! MIND A HÁROM HAZAI MOBILSZOLGÁLTATÓ ÜGYFELE, ILLETVE MINDEN MOBILOS VESZÉLYBEN VAN! EZÉRT: TERJESSZÉTEK!

Ennek a legújabb csalási módszernek a célja, hogy a hívást fogadó fél egy elküldött üzenettel egy másik feltöltős telefonszám egyenlegét növelje a saját számlájának terhére. Az elkövető rejtett számról telefonál és valamely mobiltelefon-szolgáltató ügyfélszolgálatának nevében mutatkozik be.
Tájékoztatja az ügyfelet, hogy nyilvántartásuk szerint egy ügyfélbiztonsági kódot korábban nem sikerült elküldeniük és annak megismétlésében az ügyfél segítségét kéri. A hívó fél feltesz néhány kérdést (mint például az ügyfél elégedett-e a szolgáltatással, a készülék tud-e sms-t fogadni, illetve küldeni), majd ezt követően a hívás kihangosítását kéri, hogy segíteni tudjon az sms elküldésében és ezáltal a biztonsági kód megszerzésében.


Ez a számsor jellemzően egy telefonszám és egy összeg, amely akár tizenötezer forint is lehet. Ugyan a megadott telefonszám – ahova az sms küldését kérik – nem emelt díjas, az „ügyfél” az üzenet elküldésével másvalaki egyenlegét tölti fel.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a mobilszolgáltatók nem küldenek sms-ben biztonsági kódot, ezért mindig legyenek körültekintőek, ha valaki hasonló művelet elvégzését kéri. Ha a hívás gyanús, szakítsák meg a beszélgetést és forduljanak a szolgáltató hivatalos ügyfél szolgálatához vagy válasszák a személyes ügyintézés lehetőségét!

Arra kérünk mindenkit Osszátok, hogy minél több emberhez eljuthasson ez a hivatalos rendőrségi felhívás!


Forrás: Police.hu