Teljes gyógyulás! Még nagyon súlyos diagnózis esetén is hatékony! Csak szedjük ki a magját, majd óvatosan…

Az avokádó a Persea nemzetség talán legismertebb tagja, az avokádófa termését nevezik aligátorkörtének is. Ezt tudni kell, hogy az avokádó nem zöldség, hanem egy gyümölcs. A termés egyik sajátossága, hogy utóérésű, azaz csak akkor élvezhető, ha nyersen leszedték és a betakarítás után áll pár hetet.Az avokádó puha és leves terméshúsát a világ minden táján elismerés övezi, de ez nem is csoda, hiszen nagyon egészséges gyümölcsről van szó: nagyra értékelik testsúly csökkentő hatása, valamint koleszterinszint-normalizáló tulajdonsága miatt. Ez az egzotikus gyümölcs javítja a memóriát és csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Különösen hasznos azonban a nők számára.
Az avokádó jótékony hatása a nők számára

Egészségnövelő hatású
1. Úgy tűnik, hogy az avokádó gyümölcs és a női méh közötti hasonlóság messze nem a véletlen műve. Azok a nők, akik sok avokádót fogyasztanak, segít megőrizni reproduktív képességet és csökkenti a méhnyakrák kialakulásának kockázatát is.

 2. Az avokádó fogyasztása a terhesség ideje alatt is jótékonyan hat az anyák egészségére. A gyümölcsökben nagy mennyiségben található folsav (másnéven B9-vitamin), amely felelős az élő szövetek növekedéséért, ezért egyszerűen elengedhetetlen az embrió korai fejlődésekor, hogy a veleszületett rendellenességek kialakulását megelőzzük.

3. A többszörösen telítetlen zsírsavaknak köszönhetően az avokádó fogyasztása javítja a memóriánkat és a koncentráció képességünket.

4. Az avokádóban lévő kálium elősegíti a szív megfelelő működését, jótékony hatással van a szervezet víz-, illetve a sóháztartás egyensúlyának fenntartásra és növeli testünk stressztűrő képességét.

5. Az avokádóban lévő olajsav elbontja a vérben található felesleges koleszterint, továbbá megakadályozza a vérrögök kialakulását a véredényekben.

6. Az avokádó gazdag rézben és B2-vitaminban (más néven riboflavin), előbbi megakadályozza a vérszegénység (anaemia) kialakulását, utóbbi pedig szerepet játszik a vörösvérsejtek képződésében. 

7. Amennyiben a salátához hozzáadunk avokádót is, elősegítjük, hogy a gyümölcsökből és zöldségekből származó karotinoidok könnyebben felszívódhassanak a testünkben. Ezek szükségesek ugyanis, a csontok, a fogzománc és a haj erősítéséhez. Érdemes megjegyezni, hogy ez a hatás az avokádó foszfor-tartalma esetén is fennáll.

8. Már az ősi idők óta tartják azt az avokádóról, hogy csodálatos afrodiziákum, amely javítja a férfiak mellett a nők vágyát is.

Segít a szépségünk megőrzésében is

1. Az avokádó előnyei a gyengébbik nem számára nem korlátozódnak kizárólag az evésre. Ez a gyümölcs ugyanis ideális a fiatalító maszkok elkészítéséhez is. A titok az, hogy az avokádóban rengeteg az A-vitamin, amely segíti a testet abban, hogy új sejteket hozzon létre, továbbá a bőrt, annak fiatalosságának fenntartásában. Kijelenthető, hogy az avokádó a természet olyan csodás ajándéka, ami a szépséget biztosítja a nőknek.

2. Az avokádóolaj hidratálja a bőrt és megóvja annak kiszáradását.

3. Ez a gyümölcs növeli a helyi immunitás szintjét, védi a bőrt az ultraibolya sugárzástól és más káros behatásoktól.

4. Stimulálja a bőr vérkeringését, ezenkívül javítja annak oxigén-szállító képességét.

5. Megakadályozza a pigmentfoltok kialakulását a terhesség és a változókor idején.