BORZALMAS AMI TÖRTÉNT VELÜNK: AZ ÉN DRÁGA ERNŐM VÉGLEG ELBÚCSÚZOTT TŐLÜNK, MÁR SOHA TÖBBÉ NEM ÖLELHETEM ÚJRA MAGAMHOZ! 💔 SZÜLŐK, MOST NEKTEK ÜZENEK!

A szülők főleg figyeljenek rám, fontos amit elmondok!
Hatalmas tragédia történt velünk: Az én drága Ernőm végleg elbúcsúzott tőlünk, már soha nem ölelhetem újra magamhoz! Felfoghatatlan számomra a döntése, de tudom miért tette! Szülők figyeljetek rám!


A kárpátaljai Nagyberegen élő 9 éves Ernő kifejezetten jó tanuló, tisztelettudó fiú volt. A faluban csak találgatják, hogy mi vezethetett ahhoz, hogy megölje magát. A tragédia napján Ernő egyest kapott az iskolában. És még az egyik tanára órai levelezésen is rajtakapta, azt mondta, hogy értesíti a szüleit a történtekről. Iskola után a 9 éves kisfiú hazament és felakasztotta magát.


'Egy világ tört össze bennem, mikor hazamegyek az üres szobájába, akkor szembesülök azzal: soha többé nem ölelhetem magamhoz a kisfiam.' - nyilatkozta megtörten az édesanya.

'Enikőék családját mindenki sokra tartja Nagyberegen, nem is értjük, hogy történhetett meg pont velük ez a tragédia. A kis Ernő olyan jó és tisztelettudó gyerek volt, és ahogy tudom, kitűnően tanult. A faluban mindenki azt találgatja, hogy mi vihette rá erre őt, mi lehetett az a probléma, amiből ennyire nem látott kiutat – tette fel a kérdést egy falubeli férfi.'.


- 'Fel nem foghatom az okát! Szinte csak erről szólt az élete, sokat tanult, azonban semmi előjelét nem láttuk ennek.. Úgy gondolom a kisfiam egyszerűen összeroppant az iskolai megfelelés terhe alatt..!' - Mondta el nekünk magából kikelve az anyuka..


'Szülők, kérem figyeljetek rám! Nagyon figyeljetek oda gyermekeitekre, ne engedjétek, hogy csak a tanulásról és az iskoláról szóljon az élete, és főleg ne, hogy ennyire befolyásolja!

Könyörgöm, ezt olvassa el minden anyuka, minden szülő! Köszönöm! '


Végh József kriminálpszichológus ezt mondta az esetről:

“A mai fiataloktól a felnőttek nem az erőfeszítést, hanem a jó teljesítményt várják el, ami sokszor megbénítja őket. Mivel már úgy kerülnek iskolába, hogy tudnak írni-olvasni, ezért az első években nem tanulnak meg küzdeni, később pedig az első kudarcnál könnyen feladják a harcot.”

“Egy érzékeny lelkű gyereknek elég egy-két negatív visszajelzés ahhoz, hogy úgy érezze, nincs értelme az életének. ”.

Továbbá teszi hozzá: Egy érzékeny lelkű gyereknek elég egy-két negatív visszajelzés ahhoz, hogy úgy érezze, nincs értelme az életének.

Az gyászoló édesanya nevében, kérjük osszátok meg felhívását, úgy gondoljuk sok igazság lehet szavaiban. Köszönjük szépen!