Borzalom,ami azután történt, hogy a hétvégén rosszul lett a férjem és kihívtuk az ügyeletet! EZÉRT nem volt hajlandó megvizsgálni az orvos:

Egy tragikus, szomorú és megdöbbentő történetet szeretnék elmesélni nektek, ami a velem és férjemmel történt meg! Sajnos a férjem életét vesztette....A férjem idén volt 54 éves, és két hete temették el. A halál oka szívroham volt, de az idevezető út több, mint elkeserítő.

Délután rosszul lett a férjem, hányt, fájt a gyomra és nehezen kapott levegőt, ezért felhívtam az ügyeletet, mert vasárnap volt. A férjem nem volt igazán orvoshoz járó ember, ezért ellenkezett is, de hajthatatlan maradtam.

Fontos részlet, hogy a férjem TB kártyája már korábban elveszett, de ezt a telefonban nem mondták és nem is kérdezték, csak miután kiérkezett az ügyelet. Viszont nagy baj lett a dologból, és vélhetően ez vezetett a halálhoz is.
Miután megérkezett az ügyelet és kérték a személyes iratokat meg a TB kártyát, mondtuk, hogy az sajnos nincs, de a számot tudják fejből. Mivel a férjem dolgozott, így jogosult ellátásra is.
Ebből aztán vita kerekedett, és végül az ügyeletes orvos kijelentette, hogy TB kártya nélkül márpedig nem hajlandó megvizsgálni a férjemet, és egyébként is egy „gyomorrontáshoz” nem kell orvos, majd később jobban lesz. Mindezt elég indulatosan mondta, néhol alpári kifejezésekkel megtoldva, miközben nagyon idegesek voltak, és végül el is mentek.

Hiába kértem őket, hogy nézzék meg, ha kell, még fizetnék is érte, de nem voltak rá hajlandók. Kórházba nem tudtam elvinni a férjem, mert nem volt olyan állapotban és nem is akart volna menni, meg kocsink sincs.

Ez délután 14-15 óra között történt, de 18 óra környékére nem hogy javult volna a férjem állapota, hanem egyre rosszabbul lett. Elkezdett szorítani a mellkasa is a többi szűnni nem akaró tünet mellett.
Ekkor már a mentőket hívtam, látva hogy nagyobb a baj, mint hittük. Ők jöttek is kb. 15 perc után, és amikor megvizsgálták azonnal látták, hogy a szívével gondok vannak, ezért rögtön elvitték a kórházba, de sajnos menet közben bekövetkezett a tragédia, és hiába próbáltak küzdeni az életéért....


Mindez a szemem láttára, hiszen én is a mentőben voltam a férjem mellette. A boncolás aztán megállapította, hogy súlyos infarktus volt a halál oka.
Teljesen összeomlottam, és nem értem, hogy az ügyeletes orvos miért nem volt hajlandó megvizsgálni időben.
Csak ránézett és megtagadta az ellátást a TB kártya miatt, pedig mint kiderült, már akkor is életveszélyes állapotban volt.

Ha vette volna a fáradtságot és a hivatása és az esküje szerint járt volna el, megmenthették volna. De nem, mert nem volt TB kártyája!!! Hiába volt biztosítva, mivel elveszítette a kártyáját, ez az életébe került! Elképesztő, hogy biztosítással rendelkező, életveszélyes állapotban levő beteget a sorsára hagynak, csak mert elveszítette a TB kártyáját…
Ha nem lett volna biztosítása, akkor is felháborító lenne az eset, mert az orvos nem hatóság, nem bíróság, hogy ítélkezzen, hanem a gyógyításra tesz fogadalmat, és az életek megmentésére. Ehhez képest volt is biztosítása, de semmit sem ért vele, mert hagyták meghalni.

Ki fogja ezért a felelősséget vállalni? Ki fogja megakadályozni, hogy ez másokkal is megtörténjen? Egy élet tényleg ennyit ér? 

 Ha teszek feljelentést, valószínű, hogy az egészet szépen besöprik a szőnyeg alá és hallgatnak majd róla, ahogy ez már Magyarországon szokás…