FRISS!! Te is igényelhetsz "Nagymama-nyugdíjat"! Mutatjuk a pontos részleteket! - Terjesszétek, tudja meg mindenki, hogy ez létezik!

Ez valóban kiváló lehetőség sok nőnek! Érdemes élni ezzel:Eddig mintegy 186 ezren éltek a Nők 40 program, azaz a "nagymamanyugdíj" lehetőségével.
A kormány 2011-ben bevezetett intézkedésének az volt a célja az volt, hogy a 40 évet ledolgozó nők dönthessenek úgy, hogy az unokájukkal többet foglalkozva megkönnyítsék a szülők életét.

Jelenleg 140 ezren kapják meg a Nők 40 program keretében a teljes összegű öregségi nyugdíjat. A program azoknak a nőknek szól, akik 40 év munkaviszony, illetve jogosultsági idő után, még a nyugdíjkorhatár elérése előtt szeretnének nyugdíjba vonulni.
Alapesetben a 40 év jogosultsági időből legalább 32 évet kell munkajövedelem utáni járulékfizetéssel igazolni, és legfeljebb 8 évet lehet gyermeknevelési időként beszámítani, függetlenül a gyermekek számától.

Külön szabály vonatkozik a fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg gyermekeket nevelő anyákra; az ő esetükben akár 10 év jogosultsági időt is beszámíthatnak. Külön, még kedvezőbb szabályozás vonatkozik azokra a családokra, amelyekben öt vagy több gyereket neveltek fel, de esetükben is az anyáknak legalább 25 év munkaviszonyt kell igazolniuk. A programba korábban belépők egy része időközben betöltötte a normál ellátáshoz szükséges kort.