Mély fájdalommal és együttérzéssel tudatjuk, hogy ma hajnalban elhunyt Lázár Bence, 26 éves labdarúgó! Felfoghatatlan, milyen hirtelen és fiatalon történt ez vele: Az angyalok vigyázzanak rád!

Lázár Bence, az Újpest labdarúgócsapatának korábbi játékosa csütörtök hajnalban elhunyt. Lázár Bence márciusban töltötte volna be a 27. életévét.A Lázár-család közleménye:

 „Mélyen megrendülve tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Lázár Bence 2018. február 22-én hajnalban az angyalokhoz költözött és mától egy csillaggal több ragyog az égen. Bence is úgy akarná, hogy a neki szánt véradások más betegtársain segítsenek, ezért kérjük akik tervezték holnap menjenek el vért adni. Hisszük és tudjuk, hogy Bence már az égi csapatban focizik, hiszen ez volt az élete.”


Lázár Bence Lajosmizsén kezdte pályafutását, 2006-ban szerződtette az Újpest, amelyben 66 tétmérkőzésen 19-szer volt eredményes – a lila-fehérekkel 2014-ben elhódította a Magyar Kupát.

Kölcsönben szerepelt az osztrák SV Würmlában és a Nyíregyházában, 2015 szeptemberében diagnosztizáltak nála leukémiát. A nem sokkal korábban, 23 esztendősen a futballtól visszavonuló támadó bő egy évvel később már műsort vezetett a Sport Tv-n.

Az egyre jobban lévő egykori futballista családja kedden tett közzé felhívást, hogy Bencének vérre lenne szüksége, sajnos a segítségadást már nem élhette meg a 26 éves sportember.

Az Újpest FC hivatalos oldalán jelezte, hogy csütörtökön, 19:30-tól a Szusza Ferenc Stadion előtt gyertyagyújtással emlékeznek az egykori kiváló labdarúgóra.