Most már biztos! Februárban 10 milliót ad az állam családi házak felújítására, 7 milliót lakásfelújításra! Mutatjuk a részleteket:

Folytatódik az Otthon melege program! Ennyi támogatást kérhetsz Hamarosan újraindul a program, kiderült, mennyi pénzt és mire adnak majd.Folytatódik az Otthon Melege Program, az új pályázatok vélhetően február végén jelennek majd meg, amelyekkel 0 százalékos kamatozású visszatérítendő hitelt igényelhetnek az érintettek.

A támogatási körbe minden olyan eszköz belefér, ami legalább 1 kilowatt óra energiát meg tud takarítani – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Szabó Zsolt szerint a támogatás a fűtéskorszerűsítéstől, nyílászáró cserén át a szigetelésig bármire felvehető.


Lakóközösségek, lakások, társasházak, családi ház tulajdonosok, magánszemélyek kérhetik, családi házaknál 500 ezer forinttól 10 millió forintig, lakásoknál pedig 500 ezer forinttól 7 millió forintig lehet támogatást igényelni.

A pályázathoz 10 százalék önrész kell – tette hozzá. Ez a program utó finanszírozású, az ügyfelek a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) pontokon keresztül igényelhetik, költség és kamatmentesen. A pályázatban két kategória van: a központi régió, ami Budapestet és Pest megyét érinti, itt 9,4 milliárd forinttal indul program, az ország többi részében pedig 105 milliárd forint lesz a forrás keret.

Az államtitkár felidézte: a 2014 őszén indult Otthon Melege Program eddig mintegy 125 ezer családot érintett.