Tegnap az M60-as autópályán hazafele tartottunk vendégségből a feleségemmel. Súlyos árat kellett fizetnem, amikor megálltunk az egyik pihenőnél! Kérlek segítsetek felhívni erre minden autós figyelmét:

A feleségemmel tegnap látogatóban voltunk a rokonoknál Birjánban. Ez egy kis község Baranya megyében. Már sötétedett, de muszáj volt útnak indulnunk, hisz vasárnap volt, hétfőn a nejem és én is munkába mentünk. A települést elhagyva az M60-as autópályán jöttünk hazafelé (Pécsen lakunk).Mindig ugyanazon az útvonalon megyünk haza, és mindig ugyanott állunk meg (egy kijelölt pihenőhelyen) a szükségleteinket elvégezni. Nem messze a pihenőhelytől, egy kocsi rostokolt, amennyire ki tudtam venni egy régebbi skoda octavia lehetett.


Nagy fontosságot nem különítettem neki, ám egyszer meghallottam két beszélgető embert, akik épp felénk tartottak. Magyarul semmit angolul pár szót tudtak. Amennyire kivettem a szavaikból, lerobbant az autójuk. Ha bármikor tudok valakinek segíteni szívesen teszem, ez most sem volt másképp. A feleségemnek mondtam, hogy zárkózzon be a kocsiba, biztos ami biztos, én nemsokára jövök. A kocsijukat megvizsgálva láttam, hogy elfolyt az olajuk, majd ezt angolul közöltem velük is.


Ebben a pillanatban az egyikük ököllel fejbe vágott, majd a másik elkezdett kutakodni a kabátomban, zsebeimben már amennyire tudott. Hála isten a kabátomból gyorsan ki tudtam bújni, az egyiket félrelöktem, és rohanni kezdtem a kocsihoz. Nagy szerencsémre nem jöttek utánam, így beugrottam az autóba és meg sem álltam egészen hazáig. A feleségem is nagyon megijedt, végigsírta a hazautat! Én egy fejbevágással, pár horzsolással és egy hiányzó pénztárcával fizettem a segítőkészségemért!


A rendőrségnek azonnal jelentettem az esetet, sajnos a pénztárca azóta sincs meg. Csak az iratokat sajnálom. Minden papíromat újra kell csináltatnom. A 30 ezer forintot meg költsék amire akarják. Én arra gyanakszom a kinézetük alapján, hogy bevándorlók voltak, (vagy románok vagy valami ilyesmi). Az országunk egyébként tényleg előnyös helyzetben van bevándorlók tekintetében vagy akárkik is voltak ezek! Nos, ezek után bele gondolni sem merek, milyen az az ország, amelyik nem ilyen szerencsés mint mi.


Nagyon Vigyázzatok magatokra emberek az M60-as és Pécs környéki leállókkal, nem ez az első eset, hogy itt ilyen történik. Nem riogatás céljából írtam le ezt a történetet, csupán el akartam mesélni a történetemet és figyelmeztetni, hogy nézzétek meg kétszer is kinek álltok meg segíteni. Sajnos olyan világban élünk ahol, bármikor megtörténhet hasonló.


Arra kérnélek Titeket, hogy minél több emberhez juttassuk el egy megosztással! Tisztelettel, Réti József, Pécs