Utolsó esély! Szívszorítóan drámai fordulatot vett a 3 éves beteg kislány és családja élete! Már nincs sok idejük! Így segíthettek rajtuk: Előre is köszönjük!

Encs — Drámai fordulatot vett a kis Bucsi Ketrin (3) és családjának élete: hiába esett át csontvelő-transzplantáción és volt fél évig tünetmentes a kislány, a leukémia most újból megtámadta a szervezetét.– Október elején mehettünk haza a a Miskolci Megyei Kórház gyermek onkohaemetológiai és csontvelőtranszplantációs osztályáráról, és nem sokkal később otthon ünnepeltük Ketrin harmadik születésnapját. Ketrin egy hatalmas, baba alakú tortát kapott a nagy alkalomra. Mindannyian nagyon boldogok voltunk, főleg a kisebbik gyermekünk, a 2 éves Leó. Hiszen végre visszakaphatta a nővérét és az anyukáját, akiket az elmúlt évben alig látott – fejtegette a Blikknek Galyas Csilla, Ketrin édesanyja.

Csilla (20) és párja Ricsi (23) fiatalon ismerték meg egymást, és a lány szüleinek házában, egy szobában kezdtek közös életet. Itt kellett volna a transzplantáció után steril környezetet biztosítaniuk­ Ketrinnek, amire nem volt pénzük, így a transzplantáció utáni első hetekben Ketrin egy alapítványi otthonban lakott az édesanyjával.

Úgy tűnt, Ketrin meggyógyult, de újra kórházba van – Sajnos azonban az öröm nem tartott sokáig: a január 15-ikei kontrollvizsgálat után már nem engedtek haza minket, annyira rosszak a kislányom véreredményei. Úgy tűnik, a leukémia ismét megtámadta a szervezetét. Ketrin a rák egyik ritka és agresszív típusát kapta el, a juvenilis mielomonocitásleu­kémiát, amely túlélési esélye csontvelő-átültetés nélkül mindössze 5 százalék. Ha viszont sikerül a transzplantáció, akkor 50 százalék esélyt adnak az orvosok.

 – Nagyon megviselt mindenkit, hogy maradnunk kell, és újra felvenni a küzdelmet a rák ellen. Különösen Ketrin volt szomorú. Már kapott is egy újabb sorozat kemoterápiát, és készülünk az újabb csontvelő-átültetésre. Az orvosok azt mondják, az előző beavatkozás során nem sikerült kiirtani az összes beteg sejtet, azért szaporodhattak ismét el – folytatta az édesanya.

– Sajnos ez az újabb transzplantáció az utolsó esélyünk. A kezelőorvos szerint ha ez sem sikerül, akkor nem lehet másképpen megfékezni a kislányom betegségét. Mindannyian nagyon aggódunk és félünk.

Sokak haláláért felelős

Az akut mieloid leukémiák a többi daganatos betegséghez képest viszonylag ritkák, azonban a daganattal összefüggő halálozások nem csekély részéért felelősek. Főként kora gyermekkorban vagy időskorban szokott kialakulni.

Ön is segíthet Ha segíteni szeretne Ketrin családjának adományait a kislány édesanyja, Galyas Csilla bankszámlájára tudja eljuttatni: OTP Bank Nyrt.: Galyas Csilla (édesanya), 11773346-02688084 Közlemény: Bucsi Csilla Ketrin közjóléti célra juttatott ajándék