A kislányommal álltunk a pénztárnál, egy idős néni fizetett előttünk, de nem volt elég pénze - Ami ezután a zajlott le a szemem előtt, az örökre az emlékezetembe égett!!!

Vásárlás után sorba álltam a pénztárnál a kislányommal. Ketten voltak előttünk, egy idősebb néni és egy fiatal fiú. A néni fizetett. Már az összes aprót is átszámolta, de még mindig pár forint híja volt az összegnek....Látszott, hogy kínosan érzi magát, nézte, hogy milyen árut adjon vissza. Én már kerestem a pénztárcámat, amikor a srác benyúlt a zsebébe, leguggolt, és felállás közben azt mondta a néninek:

"Ezt el tetszett ejteni", és átadott egy százas érmét. Soha nem voltam még tanúja ilyen önzetlen és elegáns segítségnek.

Úgy segíteni, hogy közben tekintettel lenni a másik érzékenységére, nagyon emberi. A fiú úgy segített, hogy közben nem esett csorba a néni büszkeségén, megmaradt a méltósága!

A néni meglepődött, zavartan megköszönte, és átvette a pénzt.
Talán egy könnycseppet is láttam a szemében, de lehet, hogy a sajátomat láttam. Örülök, hogy a kislányom is egy ilyen emberséges, önzetlen cselekedetnek lehetett szemtanúja! Hiszem, hogy ezek is formálni fogják az ő személyiségét.

Oszd meg, ha te is csodálatosnak gondolod a ilyen jó tetteket! 
Mennyivel szebb hely lesz az ilyen cselekedetekkel együtt a világ!