Egy világ dőlt össze bennem attól, amit ma tettek a Down-szindrómás kislányommal! Anyukák, Szülők! Könyörgöm, egy megosztással mutassuk meg, had lássa a világ, ők is emberek! Köszönöm!

Kedves embertársaim! Nem sűrűn írok ilyet facebook-ra, de ami tegnap történt velünk, az úgy gondolom a többi anyuka nevében is szót érdemel, mindenki nevében szeretnék felszólalni most, akinek down szindrómás babája, gyermeke van.A 2-es metrón utaztunk ma a kicsi Fannival, vissza a gyermek orvosához. Kora délután volt, és szokatlanul sokan voltak. Gondolom a zordabb időjárás miatt. Kislányom az ölembe ült, szinte az egész út alatt. Velünk szemben egy elsőre jól szituált középkorú pár ült. Pár perc után a nő odahajol hozzám és mondja nekem, vagyis inkább kérdezte:

- "Már ne haragudjon, hogy ezt mondom, de hogy tudtam megtartani ezt a babát?! - Ő is gyermeket szeretne, de ha ilyen betegséggel születne neki, biztos, hogy nem tudná megtartani és hogy csak sajnálni tud."

 - A kislányom persze hallotta az egészet, aki ezek után el is írta magát. Hirtelen köpni nyelni nem tudtam, nem is a kérdés sokkolt annyira, mert sajnos hozzászoktam a furcsa kérdésekhez.. Inkább az, hogy a kislányom végig hallgatta az egészet és a tény, hogy tényleg ilyen emberek élnek köztünk? Gúnyos mosollyal és nagyon mérgesen válaszoltam neki, hogy ez nem az ő dolga és sajnálom, hogy ilyen emberek is élnek köztünk. A következő megállónál leszálltak.

- Jobban is tették. Egy világ tört össze bennem, hogy fiatal "leendő' anyukák ilyen felfogással léteznek hazánkban. Tisztelet a kivételeknek persze.. Kikérem magamnak, és mindenkinek akinek ilyen szindrómával született gyermeke van!
Mert ezt tényleg csak az tudja igazán, akinek Down - kóros babája van. Rengeteg szeretetet tudnak adni. Ők a legédesebbek! Nagyon szeretem a kislányom, sose mondanék le róla.

Anyukák, hozzátok szólok most! Ugye, hogy ők a legédesebbek? Kérek minden édesanyát, egy megosztással mutassuk meg hazánknak és az ilyen embereknek, hogy mennyien vagyunk és lássák meg, hogy ők is ugyanolyan teljes értékű érző kis emberkék mint bárki más! 

Fehérné Zsuzsa