3 férfi ült a házam előtt... Elképesztő dolog történt, miután behívtam őket.... Nagyon tanulságos!

Egy asszony kijött a házból, és három hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron. Nem ismerte őket. Így szólt:
- Nem hinném, hogy ismernélek benneteket, de éhesnek látszotok. Kérlek benneteket, gyertek be, és egyetek valamit! - A ház ura itthon van? - kérdezték. - Nem - válaszolta az asszony. - Nincs itthon. - Akkor nem mehetünk be - felelték. Amikor este a férje hazaért, az asszony elmondta neki, mi történt. - Menj, mondd meg nekik, hogy itthon vagyok, és hívd be őket! - válaszolta a férj. Az asszony kiment, és újra behívta az öregeket. - Együtt nem mehetünk be a házba - felelték. - Miért nem? - kérdezte az asszony.

Az egyik öreg magyarázatba kezdett: -Az ő neve: Jólét - mutatott egyik barátjára, majd a másikra mutatva azt mondta: - Ő a Siker, és én vagyok a Szeretet. -Majd így folytatta: - Most menj vissza a házba, és beszéld meg a férjeddel, melyikünket akarjátok behívni. Az asszony bement a házba, és elmondta a férjének, amit az öreg mondott.

A férj megörült. - Ez nagyszerű! - mondta. - Ebben az esetben hívjuk be Jólétet! Hadd jöjjön be, és töltse meg a házunkat jóléttel! A felesége nem értett vele egyet: - Kedvesem, miért nem hívjuk be inkább a Sikert? A menyük eddig csak hallgatta őket, és most előállt saját javaslatával: - Nem lenne jobb a Szeretetet behívni? Az otthonunk megtelne szeretettel. - Hallgassunk a menyünkre! - mondta a férj a feleségének. - Menj, és hívd be Szeretetet, hogy legyen a vendégünk! Az asszony kiment, és megkérdezte a három öreget: - Melyikőtök a Szeretet? Kérlek, gyere be, és legyél a vendégünk!

Szeretet felállt, és elindult a ház felé. A másik kettő szintén felállt, és követték társukat.
Az asszony meglepve kérdezte Jólétet és Sikert: - Én csak Szeretetet hívtam, ti miért jöttök?
Az öregek egyszerre válaszoltak: - Ha Jólétet vagy Sikert hívtad volna be, a másik kettőnek kint kellett volna maradnia.
De mivel Szeretetet hívtad, ahova ő megy, oda mi is vele tartunk. Ahol Szeretet van, ott megtalálható a Jólét és a Siker is!

Oszd meg, ha szerinted is tanulságos és igaz ez a történet!